2 DE MAIG – DIA INTERNACIONAL CONTRA L’ASSETJAMENT ESCOLAR

🟣 Avui és el dia contra l’assetjament escolar.

⚠️ Segons diferents agents socials i institucionals, l’assetjament escolar per orientació sexual, identitat i expressió de gènere (OSIEG) és una problemàtica social a resoldre i de caràcter complex.

Els últims informes de l’Agència Europea de Drets Fonamentals alerten sobre la vivència de conductes assetjadores a gran part del col•lectiu LGTBI enquestat.

Hem registrat 7 incidències d’assetjament en entorns educatius per LGTBI-fòbia entre 2022 i 2023.

➡️ Destaquem la importància de problematitzar aquestes situacions perquè és més difícil intervenir contra les injustícies que no es veuen i el silenci es converteix en el primer còmplice de la discriminació.

➡️L’assetjament escolar per OSIEG esdevé una problemàtica social que ha de ser tractada i que s’ha d’intervenir des de diferents arestes i on el treball s’ha de realitzar en el si de la comunitat educativa.

🏳️‍⚧🏳️‍🌈💜Davant de l’assetjament, l’escola té l’oportunitat d’aprendre estratègies de resolució de conflictes i afavorir la reflexió sobre l’LGTBIfòbia i el sistema sexe-gènere amb les persones implicades i amb la resta dels agents educatius.

La coeducació introdueix el principi d’igualtat i la no discriminació a l’alumnat en el model educatiu; afavorint el tracte de les dones com subjectes lliures i plantejant que els valors de la feminitat formin part dels valors universals.

La formació en diversitat afectiva sexual i de gènere ha de ser cabdal per fomentar diverses maneres de ser, estar i estimar en el món, totes d’elles igual de vàlides.

➡️ Per més detall pots consultar un informe que vam treballar en el 2019 amb la @taula3sector sota el nom: “L’LGBTI-fòbia entre infants i adolescents. Una problemàtica social a resoldre”.

Enguany en les II Trobades Internacionals d’Observatoris Contra l’LGTBI-fòbia que es duran a terme els dies 2, 3 i 4 de juny a Barcelona, l’assetjament escolar per OSIEG és un dels eixos temàtics a abordar

Per una convivència en la diversitat. #AturemBullyingLGTBI

Convertir en PDF

Reader Interactions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *