II TROBADA INTERNACIONAL D’OBSERVATORIS CONTRA L’LGTBI-FÒBIA: FENT FRONT A L’ODI. CONSTRUINT ESPAIS AMABLES CONTRA L’LGTBI-FÒBIA – 2, 3 I 4 DE JUNY DE 2023

Els dies 1, 2 i 3 de juny del 2018 es va realitzar la 1ª Trobada internacional d’Observatoris Contra l’LGTBI-fòbia en l’Espai Francesca Bonnemoison. Els Observatoris contra l’LGTBI-fòbia neixen de la necessitat de donar resposta als discursos i delictes d’odi per motius d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere, amb l’objectiu de reparar la dignitat de les víctimes i al col·lectiu LGTBI i visibilitzar la impunitat d’aquestes violències.

La I Trobada d’Observatoris va néixer amb la voluntat de reunir els diferents agents i entitats que es dediquen a la prevenció, recopilació, denúncia i actuació jurídica i psicosocial enfront dels casos de LGTBI-fòbia i totes les expressions de rebuig cap a les persones que componen el col·lectiu LGTBI. L’objectiu d’aquesta primera trobada va ser un espai d’intercanvi de coneixement, bones pràctiques i informació entre les diferents organitzacions, per la qual cosa va ser anomenat: Observatoris contra la LGTBI-fòbia: nous espais de conquesta de drets humans.

Diferents marcs legals a Catalunya, en el conjunt de l’Estat espanyol i a nivell internacional han incorporat un marc de protecció de drets a les persones del col·lectiu LGTBI+. Des dels Observatoris hem estat agents de vigilància i garants de la seva implementació a través de la proliferació de polítiques públiques en diferents àmbits de la vida social (salut educació, espai d’oci, mitjans de comunicació, mercat laboral, entre d’altres).

Volem que aquesta 2ª trobada sigui un espai de formació conjunta, de construir espais on poder compartir experiències, inquietuds i coneixements a través d’un concepte transversal que nodreix les jornades: ESPAIS AMABLES en contraposició als DISCURSOS D’ODI i focalitzant-nos en tres àmbits específics i concrets: (1) el transport públic; (2) espais d’oci i (3) espais educatius.
Volem treballar a partir d’aquest eix per la seva importància en el funcionament de les nostres organitzacions. Diem Espais amables al transport públic sense violència de cap mena, a un oci divers en el qual capiguem totes, a unes aules sense assetjament ni discriminació.

Per tot això, ens agradaria comptar amb totes vosaltres per a la II Trobada Internacional d’Observatoris contra la LGTBI-fòbia, en els dies 2, 3 i 4 de juny de 2023 en el Espai Francesca Bonnemaison de la Diputació de Barcelona.


Segueix-nos a les nostres xarxes socials i a la nostra pàgina web per obtenir més informació sobre la 2ª Trobada Internacional d’Observatoris Contra l’LGTBI-fòbia.

Convertir en PDF

Reader Interactions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *