QUI SOM

L’Observatori contra l’LGTBI-fòbia està format per activistes, professionals i voluntàries de diferents àmbits que fan de l’Observatori una eina al servei del col·lectiu LGTBI i de la ciutadania.
Ens volem apropar a tu. Ens acompanyes?

 

Eugeni - Presidència

Activista des del ‘85 i amb estudis en dret. Sóc el president de l’entitat. M’encarrego de la representació institucional i de les activitats relacionades amb l’impacte polític. Aporto el meu granet de sorra a l’Oficina de Denúncies i sóc una de les persones referents per a tractar amb els mitjans de comunicació.

Cristian - Coordinació Tècnica

Sóc psicòleg social i m'encarrego de coordinar les diferents àrees que componen l’entitat. En específic, em dedico a la realització de contingut de projectes, a realitzar acompanyaments psicosocials a persones que han patit discriminació per LGTBI-fòbia i imparteixo formacions sobre diversitat afectiva sexual i de gènere a diferents agents socials i institucionals.

Patrícia - Formació i Recerca i Administració

Sóc doctora en Psicologia social i, actualment, dirigeixo l’informe anual Estat de l’LGTBI-fòbia a Catalunya on analitzem quantitativa i qualitativament les incidències ocorregudes durant l’any natural. Així mateix, m’encarrego de la gestió de personal i de les tasques administratives de l’entitat, també sóc co-coordinadora de les polítiques LBT de l'Observatori.

Albert - Registre d'Incidències i Administració

Sóc jurista i m'encarrego de coordinar el registre d'incidències. En específic, m'ocupo de validar i registrar situacions de discriminació per LGTBI-fòbia, fer-ne el seguiment del seu estat i evolució i prestar atenció i assessorament jurídic a les persones afectades, en coordinació, si s'escau, amb agents socials i institucionals. També coordino tasques d'administració i finances de l'entitat, així com la gestió d'estudiants en pràctiques. 

Bárbara - Gabinet Jurídic

Sóc jurista especialitzada en dret penal, dones i gènere. Forme part del Gabinet Jurídic amb tasques com l’assessorament legal, la litigació estratègica, la redacció d’informes jurídics i la formació, principalment, en gènere i delictes d’odi. A banda, la meua dedicació és l’estudi teòric de la legislació i l’aplicació al cas, també sóc co-coordinadora de les polítiques LBT de l'Observatori.

Marc - Gabinet Jurídic i Registre d'Incidències

Sóc politòleg i jurista especialitzat en dret antidiscriminatori. Coordino el Gabinet Jurídic de l'Observatori, a més de desenvolupar-hi altres tasques com elaborar informes d'anàlisi legislativa i impartir formacions en matèria LGTBI+. També formo part de l'àrea del Registre d'incidències on m’encarrego de registrar i fer el seguiment de les incidències LGTBI-fòbiques; fer-ne l'anàlisi quantitativa i assessorar jurídicament les persones que les han patit.

Ton - Gabinet Jurídic

Sóc advocat especialitzat en dret penal, dret d'estrangeria i drets humans. Col·laboro amb el Gabinet Jurídic assessorant a víctimes de LGTBI-fòbia i assumint la seva defensa en qualsevol tipus de procediment penal.

Guillermo - Gabinet Jurídic

Sóc advocat i formo part de l’equip del Gabinet Jurídic. En concret, em dedico a l’assistència jurídica de les víctimes d’LGTBI-fòbia, a l’impuls de procediments penals i administratius per a la defensa dels drets de les víctimes i a l’anàlisi de dades relatives a les denúncies rebudes. Alhora, imparteixo formacions sobre delictes d’odi i altres eines jurídiques contra l'LGTBI-fòbia a diferents agents socials i institucionals.

David - Gabinet Jurídic

Sóc advocat penalista. Formo part de l'equip del Gabinet Jurídic, on represento davant dels Jutjats i Tribunals penals a persones que han patit discriminació i que han sigut víctimes de delictes LGTBIfòbics.

Marc – Gabinet Jurídic i Voluntariat

Sóc advocat especialitzat en dret penal i dret processal penal. Formo part del Gabinet Jurídic i la meva tasca consisteix en donar assessorament jurídic a aquelles víctimes de delictes relacionats amb l’LGTBI-fòbia, així com en acompanyar-les i representar-les en els procediments judicials que se’n derivin. A més, també sóc membre del Voluntariat.

Jose - Organització Interna i Voluntariat

Jurista especialitzat en Relacions Laborals i Recursos Humans. Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals. Actualment funcionari del Cos Superior de Justícia. Activista LGTBI des de l’any 1996. M'encarrego de la coordinació del voluntariat de l’Observatori i de la selecció i formació de noves incorporacions.

Sergio - Voluntariat

Sóc perruquer de professió. M’encarrego de la coordinació de l'equip de voluntariat, així com de la seva formació i selecció.

Mònica - Àrea Psicosocial. Punts Feministes i LGTBI

Sóc psicòloga clínica, coordino els Punts d'atenció Feminista i LGTBI en diferents espais d'oci. La meva tasca consisteix en realitzar atencions psicosocials i donar un suport emocional a dones i/o persones LGTBI que han estat víctimes de violència masclista i LGTBI-fòbia.

Victor - Àrea psicosocial. Punts feministes i LGTBI

Sóc psicòleg, criminòleg i terapeuta gestalt, actualment formant-me a Trauma. Estic a l'àrea psicosocial dins dels punts feministes i LGTBI atenent persones que han estat víctimes de violència masclista i/o LGTBI-fòbica a diferents espais d'oci.

Isa - Punts feministes i LGTBI

Sóc tècnica d'informació i atenció en punts feministes i LGTBI de festivals de música i sales d'oci. 

Cristina - Àrea Psicosocial. Punts feministes i LGTBI

Sóc psicòloga social, formo part de l'Àrea Psicosocial i actualment estic al càrrec del Punt Lila LGTBI de la Sala Apolo.

Matxalen - Àrea psicosocial. Punts feministes i LGTBI

Sóc psicòloga social i m'estic especialitzant en intervenció amb els col·lectius de dones i infància i adolescència. Formo part de l'àrea psicosocial de l'Observatori i treballo al Punt Lila i LGTBI+ de la Sala Apolo, assessorant, informant i acompanyant a persones, amb l'objectiu de detectar i intervenir davant de situacions de violències masclistes i LGTBIfòbiques.

Pau - Àrea psicosocial. Punts feministes i LGTBI

Sóc psicòleg especialitzat en temàtica LGTBIQ+ i feminista. Actualment, formo part de l'Àrea Psicosocial i sóc Orientador d’Igualtat a la Sala Razzmatazz.

Emerson - Recerca

Sóc doctor en Psicologia Social i, actualment, codirigeixo l’Informe anual Estat de l’LGTBI-fòbia a Catalunya on analitzem quantitativa i qualitativament les incidències ocorregudes durant l’any natural. Tanmateix, sóc tutor de l’alumnat del Màster Oficial en Intervenció Psicosocial de la secció Departamental de Psicologia Social de la Universitat de Barcelona que realitza les pràctiques a l’entitat.

Daniel - Comunicació i Premsa

Sóc politòleg i m’encarrego de gestionar les xarxes socials, l’ecosistema digital i l’espai web, de la preparació de les campanyes digitals, de l’organització i seguiment de l’activitat comunicativa i mediàtica i de la gestió relacional amb els mitjans de comunicació.

Núria - Comunicació i Premsa

Sóc periodista i formo part de la part de comunicació de l’Observatori, concretament m’encarrego de planificar i editar peces audiovisuals de projectes, activitats i/o esdeveniments de l’entitat.

Jordi - Disseny Gràfic

Sóc dissenyador gràfic i m’encarrego de dissenyar i maquetar l’Informe de l’Estat de l’LGTBI-fòbia, les memòries anuals i els cartells dels dies assenyalats de reivindicació LGTBI.

Pau - Observatori Girona 

Activista per l’alliberament LGTBi, actualment president del FAGC i sindicalista i assessor laboral de CCOO de Girona. Membre de l'Espai LGTBI de Girona des d’on realitzem diferents activitats i campanyes per la visibilitat dels col·lectius LGTBI. En coordinació amb l’Observatori per identificar i assessorar casos de LGTBI-fòbia a comarques gironines.

Carla - Col·laboracions

Sóc artista, coneguda com a Xols, em dedico a punxar música  de diferents gèneres com música industrial, deep house, electrònica de regust pop, en els esdeveniments festius que organitza l’entitat.