L’Observatori Contra l’Homofòbia de Catalunya rebrà el premi Angie Simonis 2018

L’associació Diversitat d’Alacant guardonarà en la seva V edició a l’OCHper la seva labor en la lluita per la igualtat i en contra de la discriminació

Barcelona, dilluns 9 d’abril de 2018. La V Edició dels premis Angie Simonis atorgats per l’associació valenciana Diversitat ha volgut reconèixer la labor del secretari general d’UGT, Pepe Álvarez; el cantant de rap, Smooth Arkano; l’activista LGBTI, Boti García; el periodista d’El Mundo, Daniel Moltó; l’associació de Famílies Contra la Intolerància X Gènere i l’Observatori Contra l’Homofòbia de Catalunya. El lliurament tindrà lloc el pròxim 19 de maig amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia a Alacant.

Els premis Angie Simonis s’atorguen des de 2014 en memòria de l’escriptora, investigadora, feminista, activista LGBT i presidenta de Diversitats entre 2005 i 2007, morta en 2013. I reconeixen el treball d’aquelles persones o entitats que han destacat per la seva lluita per la igualtat i en contra de la discriminació. El premi Angie Simonis és un guardó que han rebut personalitats i entitats destacades com José Luís Rodríguez Zapatero, l’associació Gaylespol (policies LGRB), Amnistia Internacional o la Universidadd i Alacant.

El president de Diversitat, Toño Abad, ha volgut destacar “l’enorme treball i compromís de les persones i entitats que han estat reconegudes per Diversitat, que des de diferents àmbits han lluitat per fer un món millor, on la igualtat i la dignitat de les persones LGTBI sigui respectada, tinguda en compte i considerada”. També ha recordat que “amb aquest guardó que porta el nom d’una gran dona feminista i lluitadora, Angie Simonis, es reconeix la lluita decisiva per valors universals”. “Estem molt contents de reconèixer a aquestes entitats i personalitats en les quals ens agrada veure’ns reflectits en el nostre activisme i en el nostre dia a dia, i que constitueixen exemples que volem seguir, dels quals volem aprendre i sobretot als quals admirem i reconeixem públicament”.

Finalment, el president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, ha explicat que “encara que el principal àmbit d’actuació de l’Observatori sigui Catalunya, des de l’entitat s’elaboren polítiques que contribueixen que els drets i llibertats del col·lectiu siguin una realitat en tot l’estat”, per la qual cosa “rebre un premi d’aquestes dimensions és un luxe i un honor”.

Així mateix, ha agraït el treball de tot l’equip format per Cristian Carrer, coordinació tècnic; Elena Longares, directora de l’estudi de l’Estat de la LGBTI-fòbia a Catalunya; Carla Argullo i Ton Mansilla, per la tramitació i seguiment de les denúncies; Francisca Cifuentes, responsable de formació i recerca; Christian Saavedra, dissenyador gràfic; Laia Serra, assessora jurídica;Joaquim Roqueta, consell assessor  i Jose Cuadrado, responsable de premsa i comunicació.

Convertir en PDF

Reader Interactions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *