L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) alerta sobre un augment generalitzat de les agressions LGTBI-fòbiques a Catalunya

El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, denúncia “un augment del 27% de les incidències registrades per l’Entitat, passant de 113 a 143 en 2019”

 

Barcelona, dijous 5 de desembre de 2019. L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha alertat d’un augment generalitzat de les agressions LGTBI-fòbiques a Catalunya. El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, ha explicat que “les incidències registrades per l’Observatori han augmentat en un 27% en comparació amb 2018, passant de 113 a 143 incidències registrades des de principi d’any”. Tanmateix, s’ha mostrat “preocupat” davant la tendència de l’augment de les agressions físiques i verbals que han passat de 35 en 2018 a 80 en 2019.

 

En roda de premsa al Centre LGTBI de Barcelona, el president de l’OCH ha detallat que “novament, el grup que més incidències registra és el d’homes gais i bisexuals passant de 56 a 85 incidències registrades, seguit de les dones lesbianes o bisexuals que s’han passat de 7 a 18”. Per tot això, Rodríguez ha insistit en “la necessitat de la creació d’una taula per a abordar les violències LGTBI-fòbiques que reuneixi a Govern, ajuntament de Barcelona, Mossos d’Esquadra i Diputacions”.

 

 

El Consell d’Europa assenyala a l’Observatori Contra l’homofòbia de Catalunya com a ‘entitat referent en la lluita contra el discurs de l’odi en tota Espanya’

 

En relació amb la celebració dels 11 anys de l’Observatori, el coordinador tècnic de l’entitat, Cristian Carrer, ha explicat que “l’Observatori ha estat assenyalat pel Consell d’Europa (CdE) com a entitat referent en la lluita contra el discurs de l’odi en tota Espanya”, així li ho va traslladar el CdE a la Secretària d’Estat Contra Delictes d’Odi del Ministeri de l’Interior. Per això, aquesta mateixa setmana s’ha dut a terme una videoconferència amb el CdE per a convidar a l’OCH a participar en un estudi per analitzar els mecanismes, estratègies, registre i evolució dels delictes d’odi.

 

Finalment, Cristian Carrer ha informat que “les Jornades dels 11 anys de l’OCH tindran lloc la setmana del 9 al 15 de desembre”. I ha volgut destacar “les jornades sobre mecanismes i instruments contra l’odi” que es duran a terme en la Tecla Sala de l’Hospitalet a les 16h, i que “comptaran amb la participació de Mar Cambrollé, activista històrica en la lluita del col·lectiu trans; Laia Serra, advocada penalista de l’OCH que va participar en la redacció de la Llei Estatal LGTBI; i Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori.

Convertir en PDF

Reader Interactions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *