L’Observatori (OCH) demana que les polítiques públiques LGTBI es tradueixin en fets concrets en el seu 11è aniversari

L’OCH celebra els 11 anys de l’entitat en una Jornada sobre Mecanismes i instruments contra l’odi a L’Hospitalet

L’Hospitalet de Llobregat, dimecres 11 de desembre de 2019. “Les polítiques públiques LGTBI han de fer-se realitat i traduir-se en fets concrets”. Així s’ha expressat el president de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya, Eugeni Rodríguez, durant la celebració de l’acte principal de les Jornades dels 11 anys de l’Entitat a la sala d’actes de la Tecla Sala de l’Hospitalet. “No es poden discutir eternament els drets de les persones LGTBI” especialment “quan en el 2019 l’Observatori ha registrat més de 150 incidències, quan el mal ús del discurs de l’odi empodera discursos LGTBI-fòbics entre els joves o quan les agressions físiques per orientació sexual o expressió de gènere s’han duplicat”.

El president de l’Observatori ha insistit en la necessitat de “polítiques públiques potents” que “implementin els drets aconseguits”. En aquest sentit, ha tornat a recordar “el protocol en el transport públic perquè les persones LGTBI se sentin segures quan viatgen, protocols a les escoles contra el bullying tant dins com fora de les aules o mecanisme punitius i sancionadors que posin fi a l’imaginari que la LGTBI-fòbia és gratuïta”.

Durant el transcurs de la Jornada i sota el lema ’11 anys de l’OCH, 11 anys contra l’Odi”, l’advocada penalista de l’OCH, Laia Serra ha volgut destacar el treball i el compromís d’entitats i voluntaris durant aquests 11 anys, independentment dels recursos. I ha recordat que encara s’està a l’espera d’un gràcies o saber què passarà amb el reglament sancionador de la Llei LGTBI catalana en la qual es va treballar. Per part seva, l’activista Mar Cambrollé ha insistit en el fet que cal urgentment una Llei Trans Estatal.

Finalment, el president de l’OCH s’ha referit a la possible homofòbia del joc de taula ‘que no se te caiga el jabón’, i ha manifestat que “no es poden tolerar una aberració en el discurs de l’odi com aquesta”. Pel que ha demanat a l’Administració “tolerància zero i efectiva sobre aquest cas”.

Convertir en PDF

Reader Interactions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *