Primer de maig, pels nostres drets, sortim al carrer

Avui primer de maig, dia internacional de la lluita de la classe obrera, les comunitats LGTBI també sortim al carrer.

Lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals patim com a part de la nostra discriminació l’assetjament que podem arribar a rebre en el món laboral. El treball ha estat una font de discriminacions per les persones que no encaixem en la norma sexual o d’identitat de gènere. Per a tothom que no mantingui una vida heterosexual tradicional, l’espai laboral es pot convertir en un camp de mines apunt d’esclatar. Per part del moviment LGTBI ha calgut molta pedagogia i tenacitat per guanyar-se el dret a ser visible en aquest espai i a hores d’ara, els sindicats de classe tenen en compte la realitat de què, dins la classe obrera també hi som les comunitats LGTBI.

La reforma laboral va se aprovada paradoxalment el 28 de juny del 2012. Aquesta reforma va suposar la supressió de gran part de les garanties de les treballadores i treballadors en el cas d’acomiadament i una estocada de mort al dret a l’estabilitat en l’ocupació. També va suposar una aposta decidida per a la contractació en precari i el desmantellament de gran part del poder negociador dels sindicats al invertir la prioritat d’aplicació dels convenis d’empresa per sobre dels convenis territorials o de sector.

Una situació de més precarietat fa més fàcil ésser víctimes d’homofòbia i transfòbia a la feina, discriminació que pot quedar amagada sota les facilitats que la reforma laboral va donar a les empreses per a acomiadar i desmuntar els convenis. Encara sortir de l’armari pot ser un desavantatge a l’empresa. Encara la integració de forma ordinària del col·lectiu trans a l’empresa és una assignatura pendent.

A Catalunya la LLEI 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia ens els seus Articles 20 i 21 reflecteix tota una sèrie de accions per a garantir el dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats de les persones LGBTI en el món laboral.

Des del FAGC, avui 1 de maig:

Exigim al govern de la Generalitat la implementació de la llei 11/2014 en els articles 20 i 21 per a garantir el dret a la igualtat de tracte i oportunitats de les persones LGTBI en el món del treball. En particular la prioritat en promoure la formació específica del personal responsable en la inspecció de treball i en la prevenció de riscos laborals, tant en el sector públic com en el privat, en continguts relacionats amb les discriminacions que poden patir les persones LGBTI i en el coneixement de la diversitat pel que fa a l’orientació sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere.
Demanem als sindicats que continuïn donant passos en la integració de la realitat LGTBI en les seves accions diàries i en concret, impulsar en les negociacions de convenis de l’adopció de codis de conducta i de protocols d’actuació per a la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació de les persones LGBTI.
Fem una crida a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals a fer-nos visibles a la feina i denunciar qualsevol discriminació per part de l’empresa.

Per un 1 de maig on també es reconegui la nostra diversitat, sortim al carrer
FRONT D’ALLIBERAMENT GAI DE CATALUNYA.

 

Convertir en PDF

Reader Interactions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *