MANIFEST DIA  DE LA VISIBILITAT BISEXUAL

MANIFEST DIA  DE LA VISIBILITAT BISEXUAL

Avui, 23 de setembre,  reivindiquem la visibilitat de la bisexualitat i els reptes pendents que tenim amb les persones bisexuals en la nostra societat. La bisexualitat està definida com una orientació sexual de persones que senten atracció sexual, emocional i/o romàntic cap a persones de més d’un gènere, no necessàriament al mateix temps, de la mateixa manera ni amb la mateixa intensitat. 

Reclamem que continua sent necessari lluitar per l’eliminació de tots els mites que segueixen existint entorn de la bisexualitat. Promoure i alimentar estereotips com la promiscuïtat o la indecisió genera idees errònies sobre la bisexualitat. Per això, hem de seguir fent pedagogia per fer front els comentaris i comportaments negatius cap a la bisexualitat deixin d’escoltar-se a diferents àmbits de la nostra vida. 

Aquestes actituds que afecten, invisibilitzen i agredeixen a les persones bisexuals entren dins del que anomenem BIFÒBIA, un problema que no pot continuar sent invisibilitzat sota el paraigua de l’homofòbia. La bifòbia té característiques específiques i existeix quan neguem l’existència de la bisexualitat, quan es desvalora o quan s’infravalora la necessitat de realitzar accions de visibilitat de l’orientació bisexual. Aquesta bifòbia és present en la nostra societat i fins i tot a vegades podem trobar-la dins del propi col·lectiu LGBTI, perpetuant estereotips del desis sexual, considerant-la una moda o fase. És necessari introduir en el nostre sistema educatiu la perspectiva de la diversitat afectiva sexual i de gènere per tenir coneixement i referències d’un ventall de diversitat, en les quals també trobem a la bisexualitat.

Hem de desdibuixar el monosexisme, la idea de que només ens podem sentir atretes cap a persones d’un sol gènere, apuntalant la dicotomia homosexualitat – heterosexualitat. La invisibilitat es troba en múltiples àmbits, com els mitjans de comunicació o també en l’àmbit sanitari, que assumeix moltes vegades la nostra orientació segons el gènere de la nostra parella, la qual cosa comporta que s’atengui la nostra salut sexual de manera parcial i deficient.

Animem a la ciutadania a participar de diferents trobades de reivindicació, especialment, a partir de les 18:30, Disturbi Col·lectiu organitza una trobada al Parc de la Ciutadella (al costat de l’homenatge de a l’exposició universal) amb l’objectiu de berenar i socialitzar i fer-se visible específicament per a persones bisexuals.

Per la visibilitat bisexual! Acabem amb la bifòbia! Bisexuals: visibles, lliures i amb orgull!

Convertir en PDF

Reader Interactions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *