Nou protocol per combatre l’LGBTI-fòbia a la ciutat de Barcelona entre l’OCH, Ajuntament i el Centre LGTBI

Els principals objectius són: l’acompanyament de les víctimes, l’assessorament jurídic i l’atenció psicoemocional i informativa dels recursos i procediments

Barcelona, dijous 21 de maig de 2020. L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya juntament amb l’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona i el Centre LGTBI de Barcelona han treballat en un nou protocol d’actuacions davant situacions de discriminació per LGTBI-fòbia per a tractar la detecció, atenció i acompanyament a persones que han patit situacions de discriminació per motius d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere a la ciutat de Barcelona.

Els objectius principals del nou protocol són: acompanyar a les persones que han patit discriminació LGTBIfòbica a través d’assessoraments jurídics i atencions psicosocials; proporcionar informació detallada sobre els recursos i els procediments que faciliten la resolució de la situació discriminatòria i garantir la col·laboració i la coordinació i treball en xarxa entre els serveis municipals públics i el teixit associatiu, particularment amb l’OCH.

El protocol recull conceptes clau i àmbits d’aplicació, tot detallant els circuits i procediments d’actuació en cas d’agressió i/o discriminació i els mecanismes de col·laboració entre els diferents agents implicats, indicant les accions que poden desenvolupar en la gestió de les situacions. El tractament recull assessorament legal i jurídic, acompanyament psicosocial, mesures socioeducatives i de mediació, entre d’altres.

Tanmateix, estableix la creació d’una Taula de Coordinació formada, en principi, per l‘Oficina per la No Discriminació, el Centre LGTBI i l’Observatori contra l’Homofòbia, i oberta a altres entitats implicades en la detecció i el seguiment de casos de LGTBI-fòbia. Aquesta taula treballarà en els aspectes tècnics de seguiment i millora de tots els mecanismes i eines per a desenvolupar les accions que comporti la intervenció de les situacions discriminatòries.


Des de l’Observatori Contra l’Homofòbia es vol posar en valor la feina realitzada conjuntament amb l’Oficina per la No Discriminació i el Centre LGTBI de Barcelona per tenir a l’abast una eina important que impulsa la coordinació entre agents que treballem les situacions de discriminació per LGTBI-fòbia. “Aquesta eina ens ha de permetre atencions més eficaces i pragmàtiques i una millor redistribució dels diferents recursos municipals i associatius a disposició de les persones afectades i de la ciutadania”, explica el president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, i afegeix   “reparar la dignitat, el dany i les conseqüències personals, laborals, familiars i socials de les persones afectades per una situació de l’LGTBI-fòbia posant les seves demandes i necessitats en el centre de les intervencions”.

Convertir en PDF

Reader Interactions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *