Sonia Pulido, il·lustradora de “LGTBI. Claus bàsiques”, rep el Premi Nacional d’Il·lustració 2020

El premi reconeix la seva àmplia trajectòria nacional i internacional i la seva versatilitat, que abraça quasi totes les àrees de la il·lustració.

L’artista catalana és autora de més d’una quinzena de llibres il·lustrats, portades, campanyes de publicitat i novel·les gràfiques. Així mateix, també ha realitzat vàries exposicions en galeries especialitzades de tot el món.

El llibre ‘LGBTI. Claus bàsiques’, amb portada de Sonia Pulido, exposa les claus bàsiques per a entendre, aprendre i actuar a favor dels drets i les llibertats de les persones LGBTI i ofereix protocols i bones pràctiques per prevenir, detectar i erradicar l’assetjament escolar per motius d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere.

En la primera part, l’històric activista i president de l’Observatori contra l’homofòbia de Catalunya Eugeni Rodríguez explica, d’una manera resumida, els episodis més destacats de la lluita del col·lectiu: des del cas d’Oscar Wilde, la persecució nazi, la revolta de Stonewell i la repressió franquista fins a les lluites recents a casa nostra. En la segona part, el psicòleg social, i també activista, Cristian Carrer aborda l’LGTBI-fòbia d’una manera teòrica i pràctica i ens ofereix eines valuoses per a prevenir-la, detectar-la i erradicar- la, amb una aplicació sobretot en l’àmbit escolar.

Des de l’Observatori rebem la notícia amb molta il·lusió, ja que defensem fermament el reconeixement de les artistes locals en el transcurs de la seva feina. Aprofitem per saludar a totes les que us dediqueu a les arts i us animem a escriure nous discursos que representin a les persones del col·lectiu LGBTI.

Convertir en PDF

Reader Interactions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *